کد مطلب: 5943

قدمت اکثر شیره پز خانه هاى میمند، بالاى صد سال بوده و به گفته مالک شیره پز خانه فوق،200 سال است که شیره پز خانه و دیگ اصلى قدمت دارند.

به گزارش فیروزنا: شیره انگور، محصولى اصیل و محلى شیره انگور فرآورده اى با ارزش غذایى بالاست.این شهد دلپذیر تا حدودى جایگاه خود را درسفره شهرنشینان از دست داده و بیشتر به روش سنتى و از سوى زنان روستایى تهیه مى شود.

شیره انگور به دلیل مزه شیرین، مطبوع و ملایم، در نان هاى محلى، شیربرنج، فرنى و حلوا به کار مى رود.

اغلب صاحبان باغ هاى انگور براى استفاده از فرآورده هاى انگور در فصول دیگر و افزایش ماندگارى آن به روش سنتى آب انگور را گرفته در اثر جوشاندن آب مازاد انگور تبخیر و بر میزان قند آن در واحد حجم افزوده مى شود.

طى حرارت دهى مخمرها و کپک هاى موجود در محصول نابود و در نهایت شیره اى نسبتا غلیظ با رنگى قهوه اى به دست مى آید. خوب است بدانید میزان غلظت و رنگ شیره بسته به نوع انگور و فرآیند پخت در شهرهاى مختلف، متفاوت است.

شیره پز خانه هاى سنتى در کوهستان هاىمجاور (چشمه چهار بید) در شمال شرقى میمندقرار دارد.

گفتنى است که در صنعت فوق تمامى ابزارهاى کار ،طبیعى بوده و به استثناى دیگ هاى مسى که به دلیل ضرورت حمل و نقل مورد استفاده قرار مى گیرد بقیه ادوات از قبیل حرارت و دما، دیگ هاى استحصال، دیگ شستشو، کفگیر، دیگ میانى و انتقال ،سازه شیره پز خانه طبیعى بوده و اصطلاحا « بوم آورد » اطلاق مى شوند.

  قدمت اکثر شیره پز خانه هاى میمند، بالاى صد سال بوده و به گفته مالک شیره پز خانه فوق،200 سال است که شیره پز خانه و دیگ اصلى قدمت دارند.
گفتنى است بخشدار میمند، دهیار و شوراى روستایى گنک براى بررسى مشکلات منطقه و مشکل انتقال محصول از کوهستان و همچنین بررسى پتانسیل هاى گردشگرى منطقه از باغهاى دیم و چشمه معروف چهاربید در کوهستان شمال شرقى میمند بازدید نمودند.

نام:
ایمیل:
نظر:
 
نظرات بینندگان



پایگاه تحلیلی خبری فیروزآباد